Multe dintre femei sunt dispuse să investească sume destul de mari pentru ca părul lor să aibă un aspect impecabil. Însă, putem avea parte de un păr frumos și dacă alegem să-l îngrijim preparându-ne singure diverse măști de păr acasă. Haide să vedem cele mai recomandate și benefice astfel de măști.
Părul are nevoie de mai mult decât spălarea obișnuită pentru a fi hidratat corespunzător și a avea acea strălucire după care toate femeile tind. Pentru a obține aceste lucruri este nevoie să folosim, cu o anumită periodicitate, măști pentru păr. Beneficiile unei măști din ingrediente naturale previn diverse probleme viitoare, iar părul tău va fi sănătos, ușor de pieptănat și plăcut la atingere.
Alternativa la măștile de păr din comerț este să prepari chiar tu acasă măști benefice părului tău. Ai avantaje multiple, cunoscând exact de tip de ingrediente folosești, vei alege totul cât mai natural și sigur, iar la final părul tău îți va mulțumi că nu a fost expus la diverși compuși chimici. Rezultatele vor fi vizibile după un timp în aspectul și textura părului, iar tu vei fi încântată.
În general măștile de păr se aplică pe părul umed, de la rădăcină spre vârfuri. Unele sunt benefice și scalpului, iar altele nu, iar în mod normal spre vârfuri părul tinde să fie mai deteriorat și acolo este nevoie de o îngrijire mai accentuată. Poți utiliza o pensulă sau pieptene pentru aplicare, iar pentru un efect maxim, se acoperă părul cu un prosop special.
Ouăle sunt un ingredient extraordinar pentru multe măști de păr naturale. Gălbenușul are proprietăți benefice pentru păr datorită faptului că este bogat în vitaminele A, D și E și acizi grași. Toate acestea contribuie la un păr sănătos și îi conferă un aspect lucios minunat. Avantajul măștilor de păr care conțin ouă este că pot fi ținute la frigider și folosite de mai multe ori.
Descoperă aici frigiderul dedicat pentru cosmetice Meloni.
Preparare: Se amestecă 1 ou și câteva linguri de miere într-un castron până se obține un conținut omogen.
Utilizare: Se aplică prin masaj ușor pe scalp și apoi pe toată lungimea părului și se lasă între 30 și 60 de minute să acționeze. La final se spală părul cu șampon. Se poate utiliza o dată pe săptămână.
Beneficii: Perfectă pentru păr fragil și tern. Lasă părul mătăsos, reduce căderea și ruperea lui, ajutându-l să devină mai puternic.
Preparare: Se bate 1 ou cu 1 lingură de ulei de măsline într-un bol cu ajutorul unei furculițe.
Utilizare: Se aplică de la scalp spre vârfuri. Se lasă pe păr 30 de minute să acționeze, iar apoi se clătește cu apă.
Beneficii: Se recomandă pentru părul uscat și deteriorat, care își va recăpăta strălucirea care va dura și după câteva spălări.
Preparare: Se bate 1 ou cu 2 linguri de ulei de ricin.
Utilizare: Se aplică uniform atât la rădăcina firelor de păr, dar şi pe lungime. Se lasă masca să acţioneze 2-3 ore, apoi se îndepărtează cu apă caldă, se şamponează și se clăteşte până părul rămâne curat. Se aplică săptămânal.
Beneficii: Regenerarea firelor de păr, prevenirea unui scalp uscat, a vârfurilor despicate sau a subţierii părului. Stimulează creșterea și volumul părului.
Preparare: Se amestecă 1 albuș de ou și sucul de la o jumătate de lămâie până se obține o compoziție omogenă.
Utilizare: Se aplică pe părul umed și apoi se acoperă cu un prosop. Se menține 30-45 de minute, iar la final se urmează rutina normală de spălare a părului.
Beneficii: Ideală pentru părul gras, deoarece lămâia absoarbe excesul de sebum de pe scalp. Vitamina C contribuie la un păr puternic și plin de vitalitate.
Uleiurile de origine vegetală pot aduce beneficii multiple pentru părul tău, reușind să hidrateze în profunzime firul de păr. Orice tip de păr are nevoie să fie hrănit corespunzător, iar pentru acest lucru cele mai utile sunt diversele măști naturale pentru păr făcute în casă care au în compoziție diverse tipuri de ulei.
Preparare: Se amestecă 2 linguri de ulei de ricin și 2 linguri de suc de ghimbir până se omogenizeaza amestecul.
Utilizare: Se aplică pe părul umed, neapărat și la nivelul scalpului și se lasă să acționeze 30 de minute. La final se spală părul cu un șampon pe bază de plante. Se poate utiliza de 2-3 ori pe sătămână.
Beneficii: Masca-tratament perfectă pentru a scăpa de mătreața inestetică. Părul va fi hidratat și va radia a sănătate. În plus, dacă ai părul creț și neastâmpărat, masca cu ulei de ricin ajută la cumințirea acestuia.
Preparare: Se adaugă 1 lingură de ulei de măsline peste 2 linguri de zahăr brun și se amestecă ușor.
Utilizare: Se aplică de la rădăcini către vârfuri și se menține timp de 25-20 de minute. Apoi se clătește părul.
Beneficii: Zahărul brun este benefic pentru exfoliere și te va scăpa de mătreață. Uleiul de măsline îi conferă strălucire părului, prevenind ruperea și hidratându-l în profunzime.
Preparare: Se creează un amestec omogen dintre 1 lingură de ulei de cocos și 1 linguriță de scorțișoară
Utilizare: Se aplică pe toată suprafața părului, chiar și la rădăcini și apoi se acoperă capul cu un prosop. După 45 de minute masca se va îndepărta cu apă.
Beneficii: Scalpul va fi liber de bacterii datorită scorțișoarei, iar sub acțiunea benefică a uleiului de cocos, părul va crește mai rapid și va avea firele mai puternice.
Preparare: Se amestecă ingredientele 4 picături de ulei de argan și 1 linguriță de miere într-un bol, până se obține un amestec fluid.
Utilizare: Se aplică de la rădăcini pe toată lungimea părului și se menține timp de 30 de minute. Se aplică de circa 2 ori pe săptămână.
Beneficii: Se recomandă pentru părul gras, ajutând la reglarea secreției de sebum. Totodată susține repararea părului ce a fost expus timp îndelungat la soare sau a celui vopsit.
Preparare: Se amestecă 1 picătură de ulei de rozmarin și 1 lingură de ulei de bază jojoba.
Utilizare: Se masează ușor doar scalpul, timp de 5 minute și se acoperă cu un prosop.După 30 de minute se spală și se clătește părul până se elimină tot uleiul. Se poate face săptămânal.
Beneficii: Ideală pentru părul tern și un scalp iritat. Restabilește elasticitatea părului, prevenind ruperea și căderea acestuia. În plus, are efect calmant la nivelul scalpului, eliminând iritațiile și mâncărimea.
În afară de măștile de păr care conțin ouă și diverse tipuri de uleiuri benefice părului și scalpului, există și alte ingrediente care au efecte miraculoase asupra părului tău atunci când sunt parte din măștile de păr preparate chiar de tine. Haide să le vedem pe primele 3 cele mai benefice.
Preparare: 1 cană de orez se lasă în 2 căni de apă 24 de ore pentru a se înmuia și apoi se strecoară cu o sită. Se zdrobește jumătate de avocado, apoi se amestecă cu orezul înmuiat.
Utilizare: Se aplică pe toată lungimea părului și se clătește după 20-25 de minute.
Beneficii: Mască pentru părul creț și care stă în toate direcțiile. Avocado are capacitatea de a combate încrețirea neastâmpărată a părului, iar combinat cu orezul redă strălucire buclelor.
Preparare: Se taie o frunză de aloe în jumătate, pe lungime și se folosesc 2 linguri din acel gel. Se amestecă cu 2 linguri de lapte de cocos.
Utilizare: Se aplică pe păr pentru 40 de minute, acoperindu-se capul cu un prosop fierbinte. Apoi se urmează rutina de spălare a părului. Se recomandă de 2 ori pe săptămână.
Beneficii: Ideală pentru un păr lipsit de vitalitate, aspru, cu tendință de cădere. Întărește firul de păr și calmează pielea capului. Astfel, părul va fi puternic și hidratat.
Preparare: Se amestecă 2 linguri de miere, o linguriță de suc de lămâie și 2 linguri de apă călduță până se obține un amestec omogen, ușor de aplicat.
Utilizare: Se lasă să acționeze pe părul umed timp de 30 de minute, după care se clătește din abundență. Se poate folosi ca un balsam, după fiecare spălare.
Beneficii: Oferă un plus de luminozitate părului blond deschis, cu aspect tern și fragil, ajutând și la hidratare. Părul va fi fortificat și delicat la atingere.
Dacă ne confruntăm constant cu vârfuri despicate și cu un aspect general uscat al părului, este cazul să luăm în considerare măștile de păr din ingrediente naturale cu proprietăți hidratante,
Avem mai mult variante de astfel de măști pentru firul de păr, așa cum sunt cele care au în compoziție uleiul de măsline sau cel de ricin. Oul este de asemenea benefic pentru că are proprietăți nutritive și merge foarte bine combinat cu uleiurile. De asemenea, masca cu aloe vera hidratează în profunzime firele de păr și le protejează împotriva ruperii. Și o mască ce are mierea ca și ingredient principal ne poate ajuta, datorită efectului benefic pentru a ne hrăni podoaba capilară.
Toate femeile se confruntă cu căderea părului, așa că este bine de știut că putem crea tratamente personalizate chiar acasă, din ingrediente naturale.
Masca de păr cu ou și miere este unul dintre remediile foarte simplu de preparat pe care îl putem utiliza săptămânal. Un alt tratament benefic împotriva căderii excesive a părului este masca pe bază de ulei de rozmarin și ulei de jojoba, care de asemenea se folosește o dată pe săptămână pentru a avea efectul scontat. Dacă ai un păr uscat, poți apela de 2 ori pe săptămână la masca cu aloe vera și lapte de cocos.
Părul gras se datorează excesului de sebum secretat la nivelul scalpului. Cele mai indicate ingrediente în acest sens sunt lămâia, mierea și uleiul de argan.
Cea mai simplă, dar și utilă mască pentru părul gras este cea din ou și suc de lămâie, care ajută la absorbția excesului de sebum de la rădăcina firului de păr. O altă mască folositoare este cea pe bază de ulei de argan și miere care favorizează reglarea secreției de la nivelul scalpului, hrănind și protejând totodată pielea capului și firele de păr.
Când vine vorba despre măștile de păr, femeile au câteva întrebări la care caută răspunsuri. În mod special atunci când măștile sunt cele făcute acasă apar întrebări precum cele de mai jos, la care vom afla împreună răspunsul.
Pentru un efect benefic al măștii de păr, ea este bine să fie aplicată pe un păr curat, deci după spălare. Recomandat este să aplicăm măștile pe părul umed, pentru o mai bună absorbție a ingredientelor.
În cazul unora dintre măști este necesară doar clătirea după ce se termină timpul de acționare, însă pentru altele se recomandă șamponarea și spălarea efectivă și după mască, pentru eliminarea urmelor rămase.
Răspunsul depinde de aici de tipul de păr pe care îl avem, astfel
Nu trebuie aplicată prea des masca de păr pentru că apoi s-ar putea să ducă la îngrășarea părului sau reducerea volumului.
Avantajul major adus de masca de păr este acțiunea sa intensă asupra scalpului, firului de păr și vârfurilor. Substanțele benefice din ingredientele naturale au astfel vreme să acționeze fix acolo unde este nevoie, mai ales în mediul cald creat de prosopul cu care ne acoperim părul. Astfel, elementele naturale combinate vor avea grijă să trateze problemele așa cum trebuie.
În concluzie, dacă ne alegem măștile de păr potrivite tipului nostru de păr, le preparăm în casă și respectăm modul de utilizare, ne vom bucura de o podoabă capilară de invidiat pentru o perioadă îndelungată de timp.