Dacă ți-ai programat o vizită la salonul de înfrumusețare pentru o schimabre de look, cel mai probabil aștepți cu nerăbdare și masajul capilar pe care îl vei primi în timpul șamponării părului, pe lângă rezultatul spectaculos pe care îl vei obține la final.
Masajul capilar (aidoma oricărui alt tip de masaj) te poate ajuta să te eliberezi de tensiunea acumulată într-o săptămână încărcată și poate fi un mod extraordinar de a te relaxa și de a te transpune într-o stare de echilibru emoțional. Totuși, probabil nu știi faptul că nu este nevoie să aștepți următoarea vizită la coafor pentru a te bucura de un masaj capilar revigorant. Cu un singur accesoriu îți poți transforma propria baie într-un spa și te poți răsfăța cu o sesiune de masaj capilar, îmbunătățindu-ți, totodată, sănătatea părului și a scalpului.
Dacă nu ai mai folosit până în prezent o perie pentru scalp, este firesc să fii puțin sceptică în legătură cu beneficiile pe care aceasta le are. Singurul mod prin care te poți convinge de utilitatea unui astfel de accesoriu în viața ta cotidiană este testarea sa pentru cel puțin două săptămâni. Astfel, vei afla chiar tu cât de mult te ajută să ai un scalp sănătos, un păr hidratat și ușor de pieptănat, dar și să scapi de mătreață și descuamări. De asemenea, după ce vei încerca să utilizezi o perie de masaj capilar, categoric de vei îndrăgosti iremediabil de momentele de relaxare și destindere pe care ți le oferă!
Probabil ceea ce ți-a atras atenția din paragraful anterior este faptul că utilizarea unei perii de masaj capilar te poate ajuta să scapi de mătreață. Dar cum ar putea un accesoriu atât de simplist să aducă asemenea beneficii? În primul rând, ar trebui să aflăm mai multe detalii despre mătreață: ce este, cum apare și de ce anumite persoane suferă de această afecțiune, pe când altele nu o au niciodată.
Mătreața este reprezentată de particule a căror formă poate fi asemuită cu fulgii de nea, aceste formațiuni apărând la nivelul scalpului din cauza mai multor factori. Pe de o parte, excesul de sebum poate determina apariția mătreții. Pe de altă parte, anumiți factori externi precum o dietă dezechilibrată (ce determină un deficit de vitamine și minerale în organism), alergiile (ce pot cauza inflamații la nivelul țesutului pielii), dar și mediul înconjurător (umiditatea aerului, poluarea, temperaturile scăzute) pot determina sau agrava această afecțiune.
De asemenea, există anumite persoane ce dezvoltă forme mai grave de mătreață sau ce sunt predispuse la apariția acesteia. Sensibilitatea pielii din punct de vedere genetic, diferite afecțiuni ale epidermei, dar și dezechilibrele hormonale (îndeosebi în perioada adolescenței) pot fi motivele pentru care unii dintre noi se confruntă cu această probleme.
Indiferent de factorul ce declanșează apariția mătreții în cazul tău, vestea bună este că poți trata rapid și eficient problema, fără prea mari bătăi de cap. Pe de o parte, vei avea cel mai probabil nevoie de un șampon special pentru această problemă, fie că este achiziționat din farmacie, fără rețetă, fie că este prescris de un medic dermatolog. De asemenea, pentru a te asigura că aceste produse acționează eficient, poți introduce în rutina ta o perie din silicon pentru masajul capilar cu care să distribui șamponul uniform la nivelul pielii capului și să masezi scalpul pentru a scăpa de excesul de sebum și pentru a curăța impuritățile existente.
Acestea te pot ajuta să obții un păr mai ușor de pieptănat, mai mătăsos, îți sunt un aliat util dacă te confrunți cu mătreață sau cu o piele uscată a scalpului și îți oferă un masaj relaxant la fiecare utilizare.
Iată cele 3 beneficii pe care le poți obține cu ajutorul unei perii de masaj capilar dacă te confrunți cu iritații și mătreață la nivelul scalpului:
1. Elimină excesul de sebum și celulele moarte de la nivelul pielii scalpului, permițându-ți astfel să cureți în profunzime zona rădăcinilor firelor de păr.
2. Distribuie uniform produsele de îngrijire a părului, inclusiv cele special destinate luptei împotiva mătreții, fapt ce le poate crește eficiența.
3. Stimulează creșterea și regenerarea firelor de păr: masajul capilar îmbunățește circulația sângelui în zona scalpului, proces ce stimulează regenerarea pielii capului, dar și creșterea mai rapidă a firelor de păr.
Cel mai important aspect pe care trebuie să îl ai în vedere în momentul în care alegi peria de masaj capilar este ca perii acesteia să fie confecționați din silicon, iar la atingere să se simtă moi și flexibili, pentru a nu zgâria sau irita pielea capului. Peria de la Meloni pentru masajul scalpului este specială pentru scalpul sensibil, iar perii săi moi sunt o încântare pentru că nu îți provoacă deloc niciun tip de disconfort.
Nu uita să acorzi o atenție sporită și curățării periei după fiecre utilizare: este indicat să o speli cu apă și săpun de fiecare dată. Poți folosi peria de masaj capilar ori de câte ori îți dorești, dar este recomandat să o utilizezi de minim 3-4 ori pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite.