Livrăm în toată Europa (durată de livrare 4-7 zile)
Transport gratuit la comenzile de minim 170 lei *
-15% la min. 180 lei cu codul RELAX15
Până la -15% discount la produse! Profită acum!

Shop All
februarie 13, 2023

Acidul salicilic - ce este și de ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta de skincare?

Nu putem nega faptul că acidul salicilic este unul dintre cele mai populare produse, dacă ne referim la cele pentru îngrijirea pielii.

Dacă îți dorești să încerci acidul salicilic, dar încă nu ești sigură că este potrivit pentru tine, ai ajuns în locul perfect! Ne propunem să îți prezentăm beneficiile acestei substanțe, informații utile despre modul în care acționează la nivelul pielii, dar și modul de utilizare.

Ce este acidul salicilic?

Acidul salicilic este o substanță folosită în produsele de îngrijire a pielii, având rolul de a diminua sau a trata acneea. Proprietățile sale ajută la exfolierea și curățarea în profunzime a porilor. Alături de acidul glicolic și cel lactic, acidul salicilic a câștigat multă popularitate de-a lungul anilor. Comunitatea persoanelor pasionate de skincare îl descrie drept un ingredient miraculos cu o multitudine de beneficii pentru piele, cum ar fi  diminuarea acneei, a ridurilor superficiale, uniformizarea nuanței pielii, dar și obținerea unui ten luminos. Deși toți acești acizi sunt puternici și acționează eficient la nivelul pielii, fiecare oferă un set distinct de beneficii care merită atenția noastră.

Diferența dintre acidul salicilic și acidul glicolic

Vom începe prin a afirma ceea ce este evident deja: acidul salicilic este un acid beta hidroxi, în timp ce acidul glicolic este un acid alfa hidroxi. Deși aceștia ne pot părea termeni științifici complicați, întomai această structură „beta” face toată diferența, oferindu-i acidului salicilic proprietatea unică de a fi solubil în ulei. Astfel, el poate pătrunde în porii înfundați, dar și în straturile profunde ale pielii.

Beneficiile acidului salicilic

  1. Acidul salicilic exfoliază delicat pielea, eliminând celulele moarte de la suprafață și curățând porii. Pe de altă parte, acesta reduce inflamația și ține sub control producția de sebum, fiind un adjuvant în tratarea acneei și prevenind formarea unor noi inflamații.
  2. Serul cu acid salicilic poate estompa punctele negre și hiperpigmentarea, reducând producția de melanină și curățând porii în profunzime.
  3. Acidul salicilic stimulează producția de colagen la nivelul tenului, diminuând aspectul ridurilor superficiale.

Acidul salicilic - cum îl incluzi în rutina ta de îngrijire a piellii?

Cel mai mare avantaj al acestei substanțe este că poate fi inclusă facil în multe produse pentru ten acneic. Acestea sunt disponibile în concentrații cuprinse între 0,5% și 2% de acid salicilic, astfel încât să fie potrivite pentru orice persoană, indiferent de tipul de ten pe care îl are. Totuși, cea mai eficientă concentrație de acid salicilic pentru tenul acneic este cea de 2%. Poți găsi acest produs pe website-ul Meloni, dar poți afla și mai multe informații despre el consultând pagina special dedicată acestuia.

Cine poate folosi un ser cu acid salicilic?

Dacă nu ai mai încercat până acum acidul salicilic, este normal să ai rețineri și întrebări despre acest produs. Totuși, în principal, orice persoană poate utiliza această substanță pentru a își curăța în profunzime tenul, dacă realizează un test pe o porțiune mică de piele înainte de a îl aplica pe toată fața. Astfel, vei afla dacă este potrivit pentru tine și te vei asigura că îl folosești în deplină siguranță. Pe de altă parte, acidul salicilic nu este recomandat copiilor sub 12 ani, femeilor însărcinate, persoanelor care urmează un tratament cu anticoagulante sau celor ce au alergie la acidul acetilsalicilic.

Sfaturi pe care să le urmezi dacă vrei să încerci acidul salicilic

  • Curăță tenul înainte de a folosi acidul salicilic.
  • Testează modul în care acidul salicilic acționează pe o porțiune mică de piele, apoi, dacă nu prezinți reacții adverse, folosește-l cu încredere pe tot tenul.
  • Utilizează o cremă sau loțiune cu SPF.
  • Dacă suferi de alte afecțiuni dermatologice și urmezi un tratament în acest sens, discută cu mediul tău specialist înainte de a începe să utilizezi acidul salicilic.
  • Bucură-te de rezultatele pe care le obții cu ajutorul acidului salicilic: un ten curat și luminos!

crossmenu