Știai că rutina de îngrijire facială trebuie adaptată odată cu schimbarea de sezon? Temperaturile extreme și vântul au un impact negativ asupra tenului, atunci când acesta nu este protejat corespunzător. Produsele utilizate, dar și procedurile efectuate în saloanele de cosmetică, se schimbă în timpul sezonului rece. În acest articol vei descoperi informații utile și practice pentru a-ți îmbunătăți calitatea pielii chiar și atunci când ea este expusă la factori externi dăunători, precum vânt, frig sau schimbări bruște de temperatură.
Ce presupune rutina de îngrijire zilnică?
Îngrijirea tenului trebuie să devină parte a rutinei tale zilnice, atât dimineața, cât și seara. În primul rând, fața trebuie spălată cu apă rece, deoarece apa caldă deschide porii și aceștia vor absorbi mai ușor praful, tenul fiind mai expus. Se curăță fața cu demachiantul obișnuit, potrivit tipului de ten (chiar și dimineața, când nu ești machiată), iar apoi se aplică un toner, o cremă hidratantă și, dacă dorești, produse de make-up.
Pentru a pregăti terenul pentru machiaj, ar trebui să aplici în prealabil o cremă hidratantă. Ar trebui să știi că o cremă aplicată manual este în proporție mare risipită, deoarece doar 5% din cantitatea de produs ajunge în piele atunci când masezi cu degetele. Pentru eficiență sporită, utilizează un roller facial, care este un produs ideal inclusiv pentru tenul sensibil.
Acest accesoriu poate fi folosit atât pe față, cât și pe gât și în zona ochilor. Pentru zona periorbitală trebuie să folosești piatra mică a rollerului facial din quartz. Nu numai că produsul de hidratare va intra mult mai bine în piele, dar te vei bucura și de un masaj facial relaxant, care stimulează circulația sângelui și producția de colagen nou.
Rutina de seară pentru un ten curat și lipsit de imperfecțiuni
Înainte de culcare, tenul trebuie din nou curățat, cu același demachiant pe care îl folosești în mod obișnuit. Ai grijă să îndepărtezi toate impuritățile care au ajuns pe piele în timpul zilei, și abia apoi aplică serumurile pe care le folosești și o cremă hidratantă pentru noapte. Din nou, rollerul facial din quartz sau din sodalit te va ajuta să detensionezi mușchii faciali și pielea ta va absorbi o cantitate mare de produs.
Uite încă un sfat pe care, din păcate, multă lume nu îl pune în aplicare pentru că nu cunoaște efectele sale: părul este și el expus la a reține praful și poluanții din atmosferă, iar pentru a evita ca fața să se umple de coșuri și de imperfecțiuni, atunci când ești acasă prinde părul într-un coc în vârful capului. În acest mod eviți ca murdăria să ajungă pe piele. Acesta este un lucru simplu pe care îl poți face zilnic pentru a-ți proteja fața de afecțiuni dermatologice.
Cum combatem deshidratarea tenului?
Schimbările bruște de temperatură și frigul au încă un efect negativ asupra tenului: conduc la deshidratarea acestuia. În timpul iernii ai nevoie de o cremă hidratantă mai grasă decât de obicei, pentru ca aceasta să formeze o barieră împotriva factorilor dăunători. Din nou, pentru o cât mai bună absorbție a produsului în piele și pentru ca acesta să fie eficient, folosește rollerul facial pentru aplicare.
Pentru ca deshidratarea să nu se producă, este important inclusiv felul în care păstrezi produsele de îngrijire pentru față. Un frigider pentru depozitarea rollerelor și a cremelor de față, precum și a măștilor, le va menține pe acestea la o temperatură optimă. Astfel, te asiguri că toate își păstrează proprietățile și acționează eficient pentru protecția tenului.
Rutina de îngrijire facială are un rol decisiv în aspectul fizic. Mai cu seamă în timpul sezonului rece, este esențial să acorzi o atenție deosebită tenului. Nu în ultimul rând, nu uita că factorul de protecție solară nu poate lipsi în nicio zi de pe față, deoarece razele UVA și UVB sunt puternice tot timpul.
În cazul în care observi că pielea își pierde din calitate sau că devine uscată și cu imperfecțiuni, apelează la un medic dermatolog pentru a-ți indica produsele potrivite pentru tenul tău, în așa fel încât să îi redai acestuia strălucirea.