Livrăm în toată Europa (durată de livrare 4-7 zile)
Transport gratuit la comenzile de minim 170 lei *
-15% la min. 180 lei cu codul SUMMER15

Shop All
decembrie 20, 2022

Rolele faciale - ce sunt și de ce să le folosești?

Utilizarea pietrelor pentru masaj facial (cunoscute și sub denumirea de pietre reci) la nivelul feței, nu este o inovație în cosmetică. Dovezile istorice arată că aceste accesorii au fost folosite încă din timpuri vechi, încă din China antică. Chiar dacă principalul rol al rolelor faciale este acela de a favoriza absorbția cremelor în piele, există numeroase alte avantaje ale acestora care te vor ajuta să îți îmbunătățești rutina de îngrijire. În acest articol îți vom explica ce sunt de fapt rolele faciale, dar și ce beneficii vei avea odată ce vei începe să le folosești.

Ce sunt rolele faciale?

Rolele faciale sunt accesorii pentru îngrijirea tenului. De obicei, acestea au un capăt din quartz sau din sodalit, pietre care intră în contact direct cu pielea. În funcție de mărimea pietrelor, rolele se utilizează pe zona gâtului, a feței, dar și în zona ochilor, acolo unde pielea este mai sensibilă.

Pentru ca rolele faciale să fie cât mai eficiente în ceea ce privește ritualul de îngrijire, asigură-te că acestea sunt păstrate în condiții optime. Cu ajutorul unui mini frigider special pentru produse și accesorii cosmetice vei reuși să menții pietrele la temperatura ideală. Aceste frigidere sunt foarte ușor de depozitat și, în plus, ajută la păstrarea cremelor, a măștilor și a loțiunilor tonice fresh pentru o perioadă îndelungată de timp.

Beneficiile rolelor faciale

După vârsta de 25 de ani, femeile se confruntă cu o producție mult mai redusă de colagen natural. Astfel, pielea capătă un aspect mai tern și pierde din elasticitate. Pentru a combate acest efect care survine în mod inevitabil odată cu înaintarea în vârstă, trebuie să stimulezi producția de colagen.

Pentru acest lucru ai nevoie de produse specifice, de creme cu ingrediente care ajută la îmbunătățirea calității pielii și de tratamente personalizate. Totuși, produsele cosmetice aplicate manual pe față nu ajung în profunzime și, din păcate, efectele nu sunt cele dorite. Aici apare primul avantaj al rolelor faciale: prin utilizarea lor, o cantitate mult mai mare de produs ajunge în piele și efectele vor fi cu adevărat vizibile.

De asemenea, utilizarea rolelor faciale te ajută să te relaxezi și să elimini stresul. Aplicarea produselor cosmetice cu ajutorul acestor accesorii reprezintă un masaj în sine care, simultan, favorizează și absorbția unei cantități mari de cremă.

Alte beneficii ale utilizării rolelor faciale:

  • Îmbunătățește fluxul limfatic și drenajul;
  • Îmbunătățește fluxul sanguin;
  • Reduce inflamația;
  • Răcorește și calmează pielea;
  • Oferă relaxare și confort;
  • Reduce stresul;
  • Distribuie ingredientele de îngrijire a pielii mai uniform și în profunzime.

Cum se utilizează rolele faciale?

Rolele faciale pot fi utilizate zilnic, fără probleme. Pentru efecte cât mai bune, rolele nu trebuie utilizate fără un lubrifiant, așa că aplică înainte un ulei facial sau crema obișnuită. Este recomandat ca masajul să înceapă de la gât, îndreptând rola în sus, spre față. Pentru cele mai bune rezultate, rulează și nu utiliza tehnica înainte-înapoi, deoarece vei favoriza formarea ridurilor. Rulează de la linia maxilarului spre ureche, pe ambele părți, aplicând o presiune ușoară, nu exagerată. Mișcarea trebuie să continue de la maxilar până la pomeți.

Apoi, ruleaza accesoriul de la frunte în sus, spre linia părului. În zona sprâncenelor poți rula orizontal, această tehnică fiind un masaj foarte relaxant de altfel. Cu ajutorul acestui tratament facial nu numai că facilitezi absorbția de produs în piele, dar te bucuri și de relaxare, chiar și fără să mergi la salonul de cosmetică.

Deși am menționat vârsta de la care poate începe formarea ridurilor, ar trebui să știi că îngrijirea facială este necesară încă din tinerețe, deoarece numai în acest mod vei putea să previi apariția ridurilor timpurii. În plus, o piele hidratată îți va conferi un aspect general îmbunătățit care va arăta bine în orice situație. În funcție de anotimp, adaptează rutina de îngrijire a tenului și utilizează accesorii și produse care să stimuleze producția de colagen, un element esențial pentru un ten întinerit.


crossmenu