Livrăm în toată Europa (durată de livrare 4-7 zile)
Transport gratuit la comenzile de minim 170 lei *
-15% la min. 180 lei cu codul SPRING15

Shop All
februarie 6, 2023

Peria de masaj capilar: chiar mă poate ajuta să scap de mătreață?

Dacă nu ai folosit până acum o perie de masaj capilar, e firesc să te gândești dacă merită să o achiziționezi sau nu. Categoric te întrebi dacă e adevărat că te poate ajuta să scapi de mătreață și dacă îmbunătățește sănătatea scalpului. În acest articol ne vom concentra asupra beneficiilor unei perii pentru masajul capilar, dar și asupra modului de utilizare al acesteia pentru a obține rezultatele dorite.

Totuși, de ce apare mătreața?

Mătreața este o afecțiune dermatologică ce se manifestă la nivelul scalpului sub forma unor particule mici, comparate deseori ca formă cu fulgii de nea. Mătreața poate fi uscată (în acest caz, având culoarea albă) sau uleioasă (de culoare gălbuie). Deseori, această afecțiune poate deveni deranjantă, cauzând mâncărimi. Astfel, o piele a scalpului iritată constant și un păr plin de cojițe pot fi cauze de îngrijorare pentru fiecare dintre noi.

Mătreața este cauzată de mai mulți factori, aceștia fiind diferiți de la persoană la persoană. Iată principalele motive pentru care probabil suferi de acestă afecțiune:

• Pielea uscată – există multe persoane care au o predispoziție spre a face mătreață datorită istoricului familial. În acest caz, pielea uscată va afecta nu doar scalpul, ci și alte porțiuni ale corpului tău.
• Dieta pe care o ai afectează sănătatea părului și scalpului tău – O dietă nepotrivită poate cauza dezechilibre în corpul tău, fapt ce ar putea determina apariția unui deficit de vitamine, implicit apariția mătreții și iritației scalpului.
• Codițiile meteorologice pot genera o producție mai mare de sebum – Altă cauză ce poate afecta vizibil pielea scalpului poate fi reprezentată de condițiile meteorologice specifice zonei geografice în care locuiești. Factorii externi precum poluarea aerului și fluctuațiile bruște de temperatură pot genera apariția mătreții.
• Nu acorzi sufucientă atenție șamponării părului – Uleiurile naturale produse de corpul tău se acumulează la nivelul scalpului și pot provoca apariția mătreții. Acest lucru poate indica faptul că folosești poduse nepotrivite pentru scalpul tău sau că nu distribui uniform șamponul pe păr în timpul dușului sau băii.
• Ai o infecție la nivelul pielii scalpului – În aceste situații, cel mai indicat ar fi să te adresezi unui medic dermatolog ce poate diagnostica problema cu care te confrunți corect și ce îți poate prescrie tratamentul potrivit. Poți încerca să ameliorezi apariția mătreții folosind un șampon special destinat acestei afecțiuni ce poate fi achiziționat fără prescripție medicală de la farmacie, acordând o atenție sporită alimentației, dar și urmând o rutină riguroasă de îngrijire a scalpului și rădăcinilor părului.

Masajul capilar te ajută să scapi de mătreață?

Pe când anumite persoane au nevoie de un tratament special pentru a scăpa de mătreață, altele consideră că perierea sau masarea scalpului cu o perie de masaj capilar poate ajuta în lupta împotriva acestei afecțiuni. Peria de masaj capilar poate fi un adjuvant de încredere în eliminarea excesului de sebum de la nivelul scalpului, dar și a resturilor de produse acumulate la rădăcina firelor de păr ce pot bloca foliculii. Astfel, o perie pentru curățarea scalpului reduce apariția și recidiva mătreții.

Care sunt beneficiile utilizării unei perii de masaj capilar?

  • Este potrivită pentru orice tip de păr - Indiferent dacă ai părul vopsit, decolorat sau natural, poți folosi peria de masaj capilar pentru a te relaxa și pentru a distribui uniform produsele tale preferate de îngrijire a părului.
  • Stimulează circulația sangvină la nivelul scalpului - Stimularea circulației sangvine la nivelul scalpului reprezintă un adjuvant important în regenererarea părului, prevenind totodată și căderea excesivă a acestuia.
  • Îndepărtează celulele moarte și sebumul de la nivelul scalpului - Utilizarea frecventă a periei de masaj capilar ajută la îndepărtarea celulelor moarte și a sebumului acumulat la nivelul scalpului, ajutându-te să reduci mătreața și iritațiile.
  • Te ajută să obții un păr mai mătăsos - Peria de masaj capilar poate contribui la îmbunătățirea texturii părului, facilitând coafarea și aranjarea acestuia.
  • Îți oferă un moment de relaxare și răsfăț - Utilizarea periei de masaj capilar îți poate oferi zi de zi un moment de spa chiar la tine acasă, contribuind la reducerea tensiunii și a stresului acumulat în timpul zilei.
  • Contribuie la hidratarea părului - Peria de masaj capilar te ajută să distribui uniform toate produsele de îngrijire a părului, contribuind astfel la hidratarea în profunzime a firelor de păr.

Cu ce frecvență trebuie să utilizez peria de masaj capilar pentru a obține rezultate?

Folosește o perie din silicon pentru curățarea scalpului de aproximativ patru ori pe săptămână, masând scalpul cu mișcări circulare. Stimularea circulației sangvine la nivelul scalpului te va ajuta să te bucuri de un păr sănătos și mătăsos. Totuși, important de reținut este faptul că această metodă nu trebuie să fie folosită în exces. Apelează la această metodă frecvent până când s-au ameliorat simptomele care te deranjau, apoi scade treptat numărul de utilizări la 1-2 ori pe săptămână.

De unde pot achiziționa o perie de masaj capilar?

Categoric poți găsi o multitudine de variante pe care le poți achiziționa facil din mediul online. Important este să acorzi o atenție sportiă comerciantului, astfel încât să ai certitudinea că vei primi un produs de calitate.

Peria pentru masaj capilar Meloni este ideală pentru distribuirea uniformă a șamponului și balsamului de păr, oferindu-ți un moment de relaxare în timpul băii sau dușului. Datorită perilor confecționați din silicon ce prezintă o duritate medie, poate fi utilizată pentru un masaj blând, permițând, totodată, o curățare în profunzime a scalpului și a rădăcinilor părului. Astfel, indiferent de ceea ce îți dorești să obții în urma utilizării unei perii de masaj capilar, produsul Meloni este categoric potrivit pentru tine!

Cum se folosește peria de masaj capilar?

  1. Poți folosi peria de masaj capilar pe părul uscat sau umed.
  2. Aplică produsul tău preferat de îngrijire a părului pe suprafața periei de masaj capilar.
  3. Așează vârfurile perilor de silicon pe partea superioară a scalpului și masează-l ușor cu mișcări circulare, mutând peria treptat spre ceafă.
  4. Continuă să masezi cu mișcări circulare fiecare zonă a scalpului și acordă o atenție sporită celor mai afectate.
  5. Clătește părul cu apă din abundență și repetă procesul cu o frecvență adaptată rezultatelor pe care ți le dorești.

Sigur te întrebi dacă ai cu adevărat nevoie de o perie de masaj capilar

Peria de masaj capilar este un accesoriu esențial din cadrul rutinei de înfrumusețare, chiar dacă suferi de o anumită afecțiune sau nu. Aceasta te poate ajuta să scapi de mătreață, să ai un păr sănătos și moale, ușor de pieptănat și de coafat, dar și să ai parte de un moment de relaxare ori de câte ori îți faci duș sau baie. Astfel, poți transforma un proces de rutină ca șamponarea părului sau aplicarea balsamului într-o moment de răsfăț sublim.


crossmenu