Livrăm în toată Europa (durată de livrare 4-7 zile)
Transport gratuit la comenzile de minim 170 lei *
-15% la min. 180 lei cu codul SPRING15

Shop All
iunie 11, 2022

Iti depozitezi corect cosmeticele pe timp de vara?

Vara, razele solare sunt o sursa excelenta de vitamina D, element care te va ajuta sa ai o piele elastica si plina de vitalitate. Insa nu acelasi lucru il putem spune despre expunerea la soare a produselor cosmetice. Acestea trebuie pastrate intr-un loc uscat si la o temperatura optima, iar un mini frigider de cosmetice devine solutia ideala si compacta, care iti va schimba complet rutina de ingrijire si iti va pastra cremele proaspete pentru timp indelungat.

Ce se intampla cand cosmeticele nu sunt depozitate adecvat?

Temperaturile ridicate si umiditatea pot inactiva substantele active prin reactiilor ce au loc in formula produsului si acesta nu iti va mai oferi efectul dorit. Schimbari datorate depozitarii necorespunzatoare se pot remarca inclusiv in textura sau in parfumul produselor.

Cele mai sensibile produse sunt vitamina C, acizii si cosmeticele naturale

Vitamina C este renumita pentru efectul antioxidant si capacitatea sa de a diminua petele pigmentare, insa, ea este una dintre cele mai reactive substante la factorii de mediu. Aceasta poate oxida chiar si in termen de 2 saptamani atunci cand este depozitata in conditii improprii. Acest aspect se remarca prin schimbarea culorii din incolor sau alb, in portocaliu sau alte nuante similare sau mai inchise. Instabilitatea produsului poate fi combatuta prin folosirea unui mini frigider cosmetice care ofera o temperatura optima.

Alaturi de vitamina C, se inscriu in lista substantelor termosensibile si acizii exfolianti (AHA, BHA, acidul glicolic etc.) care isi pierd foarte usor eficacitatea la temperaturi inalte sau cand sunt expuse la soare, dar si cosmeticele pe baza de ingrediente naturale, cu putini sau zero conservanti.

Un mini frigider de cosmetice - solutia la toate problemele de depozitare?

Cum ne ajuta frigider creme in a prelungi durata de viata a cosmeticelor?

  • fereste produsele de razele soarelui si le protejeaza de caldura si de umiditate
  • ofera o temperatura optima, de 5-10 grade Celsius, care nu ingheata produsele
  • protejeaza cremele de aparitia bacteriilor
  • prelungeste durata de utilizare, mentinandu-le pentru mai mult timp fresh

Nu uita ca si produsele organice au formule speciale care necesita pastrare in conditii stricte, asemenea produselor de machiaj ce se pot topi la temperaturi inalte. Asadar, frigider de cosmetice portabil nu reprezinta un moft, ci este mai cu seama o necesitate, in special pe timpul verii.


crossmenu