Livrăm în toată Europa (durată de livrare 4-7 zile)
Transport gratuit la comenzile de minim 170 lei *
-15% la min. 180 lei cu codul RELAX15

Shop All
iulie 12, 2024

Gua sha: 5 beneficii și cum să o utilizezi

Acum un instrument de bază în multe rutine de îngrijire a pielii, gua sha și practica gua sha au rădăcini adânci de-a lungul generațiilor, fiind o parte esențială a Medicinii Tradiționale Chineze (TCM).

Fie că nu ai auzit niciodată de gua sha sau ești deja un mare iubitor, află tot ce trebuie să știi despre piatra gua sha în ghidul nostru. Descoperă principiile de bază ale masajului cu gua sha și cum să o folosești.

Ce este gua sha?

Tehnica de masaj Gua Sha este o formă de terapie non-invasivă folosită în medicina tradițională chineză pentru tratament și relaxare: un masaj aplicat corect poate încetini îmbatranirea celulelor și normaliza procesele metabolice.

În TCM, gua sha este folosită pentru a îmbunătăți fluxul sângelui și qi (energia vitală a vieții, cunoscută uneori și ca chi) în jurul corpului. Qi este probabil principiul central în TCM, precum și în artele marțiale chineze, iar practicanții TCM cred că stagnarea qi-ului poate fi cauza multor afecțiuni.

Cum să folosești o piatră gua sha?

Acum că ești familiarizat cu originile gua sha, este momentul să explorăm cum poate fi folosită o piatră gua sha în rutina de îngrijire a pielii.

Gua Sha din Quartz Alb

Fiecare parte a pietrei gua sha este proiectată să fie folosită pe o altă zonă a feței pentru a aduce beneficii pielii:

  • Partea rotunjită de sus și mai îngustă a pietrei – specială pentru pielea delicată de sub ochi
  • Marginea lungă – specială pentru gât și obraji
  • Marginea scurtă - specială pentru frunte.
  • Adâncitura dublă sau forma „U” - specială pentru a fi folosită pe gât, linia maxilarului și sprâncene

Folosește piatra gua sha pentru a masa ușor fiecare zonă a feței, folosind mișcări ascendente urmând conturul feței. Ia-ți timp să folosești piatra pe fiecare zonă a feței tale - acesta este un moment excelent pentru a găsi câteva minute doar pentru tine!

Sfat: folosește instrumentul nostru de masaj facial Gua Sha după curățarea tenului și aplică un ser sau ulei în zona feței și a gâtului pentru a ajuta piatra să alunece mai ușor.

Funcționează gua sha?

Așa cum se întâmplă cu majoritatea lucrurilor, rezultatele pe care le va experimenta fiecare persoană pot varia. Cu toate acestea, gua sha reprezintă o modalitate excelentă pentru un lifting natural și sănătos.

Medicina Tradițională Chineză folosește masajul cu gua sha ca terapie alternativă de vindecare de mii de ani, deci este cu siguranță ceva ce ar trebui luat în serios.

Beneficiile masajului cu gua sha

Beneficiile masajului cu gua sha au fost valorificate în Medicina Tradițională Chineză de-a lungul anilor și a generațiilor. În timp ce folosești gua sha pentru masajul facial, poți experimenta mai multe beneficii:

1. Accelerează drenajul limfatic

Masajul deblochează obstrucțiile de limfă din fascia subcutanată și pune toxinele în mișcare. Se decongestionează orice blocaj și sângele primește oxigen. Nu uita să bei un pahar de apă caldă imediat după masaj.

2. Reduce tensiunea și durerea

Medicina Tradițională Chineză folosește gua sha pentru a ajuta la ameliorarea tensiunii și durerii de mii de ani. Ajustarea presiunii aplicate cu piatra gua sha în diferite zone problematice ale gâtului sau feței poate ajuta la reducerea tensiunii și durerii.

3. Îmbunătățește circulația

În plus față de accelerarea drenajului limfatic, masajul gua sha poate ajuta la îmbunătățirea circulației. Cu o circulație îmbunătățită vine și un ten luminos, pe măsură ce toxinele sunt eliminate din organism.

4. Reduce aspectul de puffyness și acumularea de lichid

Masajul forțează sângele care a stagnat prea mult în capilare să iasă și să fie înlocuit cu sânge proaspăt, oxigenat, în timp ce reziduurile de acid lactic sau uric sunt eliberate din mușchi sau de sub piele.

Sfat: pune piatra gua sha în frigiderul de cosmetice cu 15 minute înainte de utilizare pentru un efect răcoritor și plăcut în timpul masajului facial.

5. Oferă pielii o strălucire sănătoasă

Prin masaj, se stimulează și se îmbunătățește microcirculația la nivel de țesuturi moi, iar pielea își recapătă luminozitatea și prospețimea pentru că sângele primește oxigen și nutrienți.

6. Oferă un lifting natural și întărește fermitatea pielii

Masajul aplicat corect încetinește îmbătrânirea celulelor și normalizează procesele metabolice. Gua Sha oferă un contur precis care reduce liniile fine.

7. Restaurează echilibrul și armonia pielii

Prin drenajul limfatic se produce o "reciclare" și o eliminare de surplus de energie / energii negative care restabilește echilibrul energetic și vindecă.


crossmenu