Livrăm în toată Europa (durată de livrare 4-7 zile)
Transport gratuit la comenzile de minim 170 lei *
-15% la min. 180 lei cu codul SPRING15

Shop All
decembrie 20, 2022

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre cosmetice

Cosmeticele sunt produse de înfrumusețare utilizate pentru a îmbunătăți aspectul fizic, dar și pentru a spori calitatea pielii și, până la urmă, încrederea de sine. Pe piață sunt disponibile o multitudine de astfel de produse, fiecare având secretele și proprietățile sale.

Există o cerere tot mai mare de produse cosmetice, fapt care arată că popularitatea acestora este în continuă creștere. Evident, acest lucru se datorează efectelor benefice pe care multe astfel de produse îl au, dar se datorează și preocupării față de aspectul fizic.

Cearcănele, ridurile, acneea sau alte afecțiuni dermatologice pot să își găsească rezolvarea într-o rutină de îngrijire adecvată. Totuși, pentru ca măștile, cremele, serurile și alte produse să funcționeze și să apară rezultate, trebuie să știi câteva lucruri despre acestea. Astfel, în acest articol îți vom dezvălui 5 secrete care te vor ajuta să utilizezi mai eficient produsele cosmetice.

  1. Modul de depozitare al produselor cosmetice influențează eficiența acestora.

Da, este adevărat. Pentru a te bucura de rezultate vizibile într-un timp cât mai scurt, trebuie să știi cum trebuie păstrate produsele cosmetice. Toate produsele pe care le achiziționezi vin la pachet cu recomandări în privința temperaturii ideale în care e necesar să fie păstrate pentru a-și păstra proprietățile o perioadă cât mai lungă de timp. Frigiderele pentru cosmetice sunt perfecte pentru a te asigura că, ori de câte ori vrei să utilizezi un produs, acesta a fost ținut în condițiile ideale. În plus, aceste frigidere sunt foarte practice și pot fi depozitate cu ușurință în încăperea în care efectuezi ritualurile de îngrijire pentru că nu ocupă mult spațiu.

  1. Produsele de îngrijire nu trebuie utilizate după expirare.

Chiar dacă uneori ți se pare că nu s-a modificat consistența unei creme, utilizarea acesteia după expirare poate să aibă consecințe negative asupra pielii. Dacă observi că apar coșuri, roșeață, uscăciune sau alte simptome, există o posibilitate foarte mare ca acestea să fie cauzate de aplicarea unui produs fără să te informezi asupra termenului de valabilitate. Evită acest lucru și verifică tot timpul eticheta cosmeticelor.

  1. Fiecare produs trebuie folosit conform instrucțiunilor.

Este foarte important să utilizezi produsele cosmetice în scopul în care au fost făcute. De exemplu, dacă utilizezi în mod obișnuit o cremă hidratantă pentru față, însă instrucțiunile semnalează clar că trebuie evitată zona periorbitală, ține cont de această recomandare. Acolo unde pielea este mai sensibilă, trebuie să aplici doar produse adecvate. În caz contrar, te vei confrunta cu afecțiuni dermatologice greu de remediat.

  1. Investiția în produse de calitate, cu multiple beneficii, te ajută să previi îmbătrânirea.

Industria de beauty este într-o continuă evoluție, iar brandurile au grijă să asigure produse care vin cu multiple avantaje. Dacă dorești să ai o rutină de îngrijire cât mai eficientă, proaging și antiaging, caută acele cosmetice care te ajută să îți îmbunătățești calitatea pielii. Investește, de exemplu, într-un demachiant care are atât proprietăți de hidratare și care, în același timp, îți poate proteja pielea de efectele nocive ale razelor UV.

  1. Sfaturile specialiștilor sunt esențiale atunci când te confrunți cu probleme dermatologice.

Chiar dacă folosești de o lungă perioadă de timp aceleași produse cosmetice, uneori va fi nevoie să le schimbi. Acest lucru este necesar deoarece, odată cu înaintarea în vârstă, nevoile pielii se schimbă. Mai ales dacă te confrunți cu anumite probleme dermatologice sau pur și simplu dacă vrei să știi care sunt cele mai eficiente produse pentru tine, consultă un specialist. În acest fel te asiguri că nu testezi nimic pe propria piele și că nu faci mai mult rău decât bine.

Industria cosmetică este fascinantă din multe puncte de vedere. Cu cât ești mai informat, cu atât vei reuși să te bucuri de o calitate îmbunătățită a pielii, indiferent de vârstă.


crossmenu