Livrăm în toată Europa (durată de livrare 4-7 zile)
Transport gratuit la comenzile de minim 170 lei *
-15% la min. 180 lei cu codul SPRING15

Shop All
februarie 16, 2023

5 beneficii ale acidului salicilic pentru tenul tău

Dacă îți dorești cu ardoare ca pielea feței tale să radieze, dar și să îți îmbunătățești rutina de îngrijire, trebuie să citești acest articol pentru a afla mai multe informații despre beneficiile substanței ce a revoluționat industria frumuseții prin intermediul efectelor miraculoase pe care le are asupra acneei și micilor imperfecțiuni cu care se confruntă fiecare dintre noi.

Ce este acidul salicilic?

Acidul salicilic este o substanță de tip beta-hidroxi, iar rezultatele pe care le oferă sunt foarte apreciate în rândul specialiștilor ce activează în industria frumuseții. Serul cu acid salicilic are multiple proprietăți ce îl recomandă: exfoliază pielea tenului în profunzime, curățând-o de celulele moarte și de sebumul secretat în exces, reduce vizibil acneea și semnele lăsate de acestă afecțiune, contribuie la diminuarea ridurilor superficiale, uniformizează nuanța tenului și te ajută să obții un ten mai luminos.

Care sunt beneficiile utilizării acidului salicilic?

  1. Exfoliere în profunzime - Acidul salicilic pătrunde în profunzimea porilor pielii tale, dizolvând micile impurități și eliminând celulele moarte. De asemenea, această substanță îndepărtează și particulele de praf de la nivelul tenului, combătând astfel acumularea bacteriilor pe piele, prevenind iritațiile. Prin curățarea și exfolierea tenului, acidul salicilic îmbunătățește aspectul general al pielii feței tale.
  2. Combate acneea - Acidul salicilic este cu adevărat benefic în cazul în care ai un ten acneic, dar și dacă te confrunți cu erupția coșurilor sau punctelor negre. Această substanță te poate ajuta să scapi de imperfecțiunile tenului, acționând eficient chiar și în zonele greu accesibile, precum cea din jurul sau de la baza nasului. Principala cauză a apariției acneei este producția în exces a uleiurilor naturale ce sunt secretate în la nivelul pielii feței, iar acidul salicilic poate combate cu succes această problemă. Totuși, îți recomandăm să discuți cu un dermatolog înainte de a introduce acidul salicilic în rutina ta dacă urmezi deja un tratament în acest sens.
  3. Reduce excesul de ulei de la nivelul pielii feței - Așa cum am menționat anterior, uleiurile secretate în mod natural de pielea noastră pot cauza acumularea impurităților și înfundarea porilor. Acest lucru poate determina iritarea și inflamarea tenului. Când este aplicat pe piele, acidul salicilic rupe legăturile compușilor ce conțin uleiuri, curățând excesul și reducând producția acestora.
  4. Are efect astringent - Acidul salicilic este un astringent eficient, diminuând aspectul porilor și al ridurilor superficiale, oferindu-i tenului un aspect de strălucire naturală. 
  5. Reduce roșeața - Multe persoane poate nu știu încă asta, dar acidul salicilic are proprietatea de a diminua roșeața sau petele pigmentare apărute la nivelul tenului. Poate fi utilizat chiar și pentru a uniformiza nuanța pielii datorită faptului că este un exfoliant foarte eficient.

Acidul salicilic în rutina ta de îngrijire a tenului

Da, acidul salicilic este potrivit pentru orice tip de ten, oferind beneficii diverse, indiferent de problema cu care te confrunți sau rezultatele pe care îți dorești să le obții. Cel mai important este să respecți instrucțiunile de utilizare și să adaptezi frecvența aplicărilor în funcție de scopul pe care ți l-ai setat. Acidul salicilic pentru ten te poate ajuta să ai o rutină riguroasă de îngrijire a tenului și să ai mereu o piele curată și catifelată, fără imperfecțiuni inestetice.


crossmenu