Livrăm în toată Europa (durată de livrare 4-7 zile)
Transport gratuit la comenzile de minim 170 lei *
-15% la min. 180 lei cu codul SUMMER15

Shop All
iunie 20, 2024

4 mituri despre acidul salicilic

Probabil că ai mai auzit termenul de “exfoliant”. S-ar putea chiar să știi că unul dintre cei mai populari exfolianți chimici este acidul salicilic. Cu toate acestea, având în vedere multitudinea de informații contradictorii care circulă, mai ales pe rețelele de socializare, vrem să clarificăm câteva dintre cele mai comune mituri legate de acidul salicilic.

4 mituri despre acidul salicilic

Ce este acidul salicilic?

Să începem cu o recapitulare. Deseori numit „acidul minune”, acest beta-hidroxi acid este solubil în ulei, ceea ce înseamnă că poate pătrunde în porii încărcați de sebum pentru a elimina celulele moarte și excesul de sebum. De asemenea, ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii. Acidul salicilic este eficient în produse de curățare, tratamente locale și seruri și este la fel de util pentru corp, în concentrații mai mari.

Mitul #1: Acidul salicilic este doar pentru acnee

Este adevărat că acest beta-hidroxi acid este cunoscut pentru capacitatea sa incredibilă de a menține porii curați, îndepărtând sebumul și acumularea de celule moarte ale pielii. De asemenea, inhibă creșterea bacteriană, ceea ce îl face ideal pentru pielea predispusă la acnee. 

Acidul salicilic exfoliază și celulele moarte de la suprafață, combatând aspectul tern și liniile fine, ceea ce îl face ideal pentru un regim de anti-îmbătrânire. În plus, calmează inflamația cu același ingredient găsit în aspirină.

Mitul #2: Acidul salicilic este exact ca alți exfolianți

Spre deosebire de alfa-hidroxi acizii solubili în apă, precum acidul glicolic sau lactic, acidul salicilic este solubil în ulei. Acest lucru îl face să se dizolve în ulei, pătrunzând dincolo de stratul fin de lipide de pe suprafața pielii. Odată ajuns în pori, acidul salicilic poate pătrunde mai adânc în impuritățile blocate acolo - cum ar fi excesul de sebum, celulele moarte ale pielii și bacteriile - și să le elimine. Acest lucru îl face foarte util pentru a aborda cauza principală a acneei.

Mitul #3: Acidul salicilic nu este sigur pentru pielea sensibilă

Acidul salicilic este blând și sigur pentru toate tipurile de piele, mai ales atunci când este folosit în produse de curățare, și are proprietăți antiinflamatoare naturale. Dacă ai pielea sensibilă sau o afecțiune cronică a pielii, cum ar fi dermatita atopică (cunoscută și sub numele de eczemă), încearcă să testezi produsul pe o porțiune mică de piele și să crești treptat utilizarea pe măsură ce pielea tolerează produsul. Dacă apar probleme, redu utilizarea. Ca întotdeauna, ascultă-ți pielea și folosește protecție solară, deoarece acidul salicilic poate crește sensibilitatea la razele UV.

MITUL #4: Nu poți combina acidul salicilic cu alte ingrediente active

Atâta timp cât procedezi cu prudență, este perfect normal să folosești acidul salicilic împreună cu alți ingredienți activi. Iată câteva combinații recomandate:

  • Retinol: Fiind un exfoliant, acidul salicilic poate ajuta la pregătirea pielii astfel încât ingrediente precum retinolul să penetreze mai bine. Încearcă combinarea acidului salicilic cu un ser cu retinol în rutina de seară. Totuși, dacă ai pielea sensibilă, evită să le folosești simultan în aceeași rutină.
  • Alfa-hidroxi acid: Combinarea BHA-urilor (beta-hidroxi acizilor) și AHA-urilor (alfa-hidroxi acizilor) în concentrația potrivită poate amplifica efectele lor exfoliante fără a adăuga iritație suplimentară.

Acidul salicilic este o alegere excelentă care poate funcționa pentru o varietate de tipuri de piele. Pielea fiecărei persoane este diferită, așa că atunci când folosești exfolianți, nu exagera și ascultă întotdeauna ce nevoi are pielea ta.


crossmenu